måndag 28 januari 2013

Träningstävling!


Då var det ett tag sedan man bloggade igen :) Har hunnits med mycket sedan sist!

Agilityträningen går fortfarande framåt och den 19e januari (på min födelsedag! :D) deltog vi på en träningstävling i Klass Arena. Med tanke på hur lite vi tränat på hela banor så var jag ändå nöjd med resultatet :) Vi tog oss runt agilitybanan utan disk (!) men med ett par fel (osäker på hur många) och hoppbanan diskade vi oss.

Agilitybanan var faktiskt rätt så lurig med två svåra tunnelingångar (bakifrån!) och lite andra krusiduller. Starten var tre hinder i en böj och sedan skulle hunden in i en böjd tunnel, i "fel" tunnelingång.. Jag var rädd att skicka in Jackson fel  i tunneln och drog honom därför för mycket och för tidigt i böjen så att vi redan där fick en vägring (Jackson sprang förbi hindret)... Därefter gick det dock bra och Jackson tog faktiskt alla kontaktfält och även de två svåra tunnelingångarna - utan att tveka!! Vi som aldrig tränat sådana tunnelingångar innan, jag blev  såå imponerad (och chockad)!! Duktiga lilla hund <3 Slalomet (som varit vår akilleshäl) tog han också klockrent, men klev tyvärr ur då jag drog för tidigt mot nästa hinder utan att fortsätta mana på honom i slalomen... ytterligare 5 fel där alltså! I övrigt gick dock loppet riktigt bra och vi höll en bra fart med rätt så tighta svängar! :)

Hopploppet fick jag filmat, jättebra att kunna annalysera alla fel efteråt! Synd bara att de är så många... ;) haha!
När jag såg klippet insåg jag att jag rör mig helt kasst på planen! Är sen och otydlig i mina signaler till Jackson och rör mig "hackigt" i banan - snabbt mot nästa hinder för att stanna till och vänta in hunden, snabbt mot nästa, stanna till osv... Jag måste lära mig att hitta ett jämnare tempo på banan!!
Utöver det så blev det framför allt strul på 3 ställen. Det första är mellan två hinder mellan två tunnlar. Jag hade där räknat med att få göra ett bakombyte, men jag hade överskattat Jacksons fart och underskattat mig själv och var därför lååångt före Jackson när jag kom till det bytet! Hade jag varit smart och kvicktänkt hade jag bara fortsatt springa och istället gjort ett framförbyte/blindbyte... men stället stannade jag snällt till vid det hindret och väntade in Jackson, som då tolkade det som att han skulle runt hindret! Klantigt av matte, men Jackson gjorde faktiskt rätt :) Där blev vi ivf diskade!
Längre fram i loppet får vi sedan strul med pelaren... Jag är för sen att ropa in Jackson och han hinner för långt efter att ha landat bakom hindret och är på väg på fel sida utav pelaren. Jag får därför stanna till och ropa honom till mig på rätt sida pelaren och jag hamnar sedan efter honom på väg mot tunneln, vilket gör att jag inte hinner visa in honom i rätt tunnelingång... Därefter blir jag sedan osäker på om hindret jag skickar honom på efter tunneln verkligen var rätt (vilket det var) och "glömmer" då att handla honom över nästa hinder... vilket gör att Jackson 
springer förbi. Sedan sker ett förvirrat ögonblick, innan jag skickar honom över sista hindret ;)

Se själva:

Sedan har vi också åkt mer skidor! Träffade Tina, Therese och Anna-Karin på Rännösjön i Matfors. Då Jackson är orutinerad så lade vi oss sist i gruppen för att få lite drag framför oss. Och jisses vad han drog! :D Stackarn fick ju dra ordentligt för att vi skulle ta oss framåt i takt med övriga, iom att matte inte vet hur man åker skidor, haha! Stackars hund att ha en så orutinerad matte som mig! :P
Vi tog oss ivf runt sjön med endast ett par kortare pauser och Jackson drog nästan konstant i de 5 kilometrarna! Märktes dock att han blev lite trött på slutet... ;) Nu ska bara matte lära sig åka skidor, så ska det nog kunna gå bättre sedan! :)Snö-skäggig Jackson efter dragturen :)

Till helgen ska vi också åka och valla igen, är det tänkt! Jackson har ju inte träffat fåren sedan i höstas, så det känns som att det är dags att ta tag i det hela igen! :) Blir spännande att se hur vallningen kommer att utvecklas för oss i år!
Sedan måste jag också ta tag i lydnaden... måste köpa konor så att vi kan börja lära in rutan! Är väl framförallt det momentet jag oroar mig för... Fjärren känns helt ok, behöver bara finslipas. Hoppet bör inte vara några problem och inte inkallningen heller, behövs bara lite finslipning där också! Apporteringen bör inte heller vara några problem, har inte lagt ihop momentet ännu dock. Fria följet måste nötas endel, framförallt med störning! Och platsliggningen skulle också den behövas tränas med störning... Men en start i 2an känns inte allt för avlägsen ivf! :)

Får Jackson själv välja så skulle han nog köra agility hela dagarna dock ;) Vallning och lydnad i all ära, agilityn tar nog ändå hem priset i rolighets-sm! Se bara så glad han är då han ligger på sidan och väntar på sin tur! :D

2 kommentarer:

  1. Fine Jackson...det kommer nog att bli ett bra år för er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gunilla! Ja det känns som att det kan bli så! Jag hoppas det! :)

      Radera