EVELYNEvelyn heter jag och är den som driver bloggen och matte till Jackson och Cash!
Jag är 25 år gammal och bor strax norr om Sundsvall.
   
Då jag växte upp med hund-allergiska föräldrar så var det aldrig tal om att skaffa hund då jag bodde hemma. Jag fick därför nöja mig med mina akvarier tills vidare.
I början utav 2009 flyttade jag hemifrån och skaffade mig då först ett gäng möss och två marsvin som sällskap i lägenheten, utöver mina 5 akvarier (som jag på något vis också lyckades knöka in i min dåvarande lilla 1a...).

     Jag började dock genast fundera över att skaffa hund och velade länge fram och tillbaka mellan olika raser, frågade runt på forum etc... Fastnade tillslut för kelpien som ras och min chef tillkännagav att hon kände en uppfödare utav rasen som dessutom inte bodde långt härifrån! Jag kontaktade dem och fick sedan komma och hälsa på och träffa dem och deras hundar... och sedan var det kört - jag var kelpie-frälst! ;)
     Flera jag träffat har dock undrat hur jag vågat skaffa mig en kelpie som första hund, då jag inte hade någon större hundvana sedan tidigare! Saken är helt enkelt den att jag alltid varit väldigt aktiv som person, som 13-åring tävlingssimmade jag på elit-nivå samtidigt som jag också spelade fotboll (där jag senare blev uttagen till distriktslaget). Jag har också alltid haft många bollar i luften, utöver fotbollen och simningen presterade jag alltid bra i skolan och lyckades även kombinera det med olika extra-jobb.
     När jag valde ras så ville jag helt enkelt ha en hund som kunde matcha min livsstil! Har jag bestämt mig för något så går jag all-in, och jag visste att om jag skaffade hund så skulle jag vilja prova ALLT och lägga ner mycket tid på träning och så småning om även tävling. Jag ville helt enkelt ha en smidig, lättarbetat hund som kunde följa med på det mesta, orka med att träna flera dagar i veckan och hänga med på långa promenader, cykelturer och om vintern även skidturer. Jag ville ha en hund som klarade detta såväl psykiskt som fysiskt och jag ville därför också ha en så frisk ras som möjligt! Jag ville ha en hund som är både mentalt stabil, är glad och utåtriktad, har mycket motor men även en bra av-och-på knapp. Jag ville också ha en hund av medium storlek, inte för stor för att kunna ta med på bussen men inte heller för liten! Och ja...  tillslut återstod mest bara kelpien som passade in på mina kriterier ;)
     Jag har som sagt inte vuxit upp med hundar i familjen, men min närmsta och bästa vän hade hundar då vi växte upp och jag lärde mig mycket om hundar genom henne, då jag spenderade mycket tid där. Jag har också alltid haft ett stort intresse för hundar (och andra djur) och har även en bra djurkänsla, vilket är något jag också får höra utav andra människor nu och då :)

     Och faktiskt så har det inte varit några som helst problem för mig och Jackson - jag hade inte kunnat välja en bättre ras och framför allt ingen bättre hund! Vi hör verkligen ihop, Jackson och jag. Jag kan numera inte tänka mig ett liv utan min brune, fyrbente vän <3 Faktum är att det faktiskt fungerat så pass bra att jag skaffat med en till kelpie - Cash! Och det från samma linjer som Jackson :) Och det har gått bara fint det med!

I vardagen jobbar jag deltid på Djurkompaniet och på AmNi's Hundhus. På AmNi's jobbar jag också som fotograf, några bilder jag tagit kan ni se på denna sida; www.eden-foto.com
     På min fritid står hundträning överst på schemat, men jag ser också endel film och läser lite böcker och umgås med vänner. Som sig bör, helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar