JACKSON


Jackson


Namn: LP1, LP2 Cukid's Jackson
Kallas: Jackson
Reg.nr: SE34031/2010

Ras: Australian kelpie
Färg: Choklad "shaded" (reggad som röd)
Kön: Hane
Född: 12 april 2010
Mor:
KORAD Cukid's Fairy (S19053/2004)

Far:
Evallens Tan Magic Maximus (S11469/2005)


Röntgad: HD grad A, ED ua (0)
Storlek: 48 cm/17 kg
Mental: Genomfört MH (tyvärr lite tråkigt på papper och 5:a på skott - bröt. Troligen reagerade han pga öroninflammationen han visade sig ha då han inte riktigt var sig själv och inte reagerat på skott/smällar tidigare!).
Utställning: BIR valp m. HP (2010), Very good (2011 & 2013), Excellent (inoff. 2014) (läs mer längst ned på sidan!))
Lydnad: LP1, LP2 , Klubbmästare 2013
Agility: Uppflyttad till klass 2 i både agility & hopp
Vallning: Tränas
Freestyle: Tränas på hobby-nivå
Bruks: Tränas i spår & sök på hobby-nivå

OM JACKSON
Jackson är mattes första hund och har därför fått testa på lite allt möjligt! Nu har vi dock börjat få grepp om vad det är vi både tycker är roligt och vad vi vill satsa på. I fösta hand vallning och därefter lydnad och agility (med spår och trixträning på sidan av, kan inte riktigt släppa det heller ;))

Jackson är en riktig liten arbetsmyra som aldrig tackar nej till att få jobba och skulle kunna göra det tills han stupade - enbart för att han tycker att det är så förbannat roligt! Det finns mycket motor i denna lilla hund! :)
     Trots detta så har han ändå en mycket bra av-och-på knapp. Han har han inga problem att slappna av inne och han har (ta i trä!) faktiskt aldrig rört något inomhus, inte ens då han var valp! Aldrig gnagt sönder något och han rör heller inget i matväg om han inte fått ett "varsågod" innan. Inga problem om man glömt mat framme på soffbordet t.ex.! En kväll när vi kom hem efter ett lydnadspass så hade jag glömt påsen med köttbullar framme över natten. Morgonen därpå låg dock påsen kvar på golvet, alldeles orörd! Och då hade Jackson ändå haft tillgång till påsen hela kvällen innan plus natten och morgonen och han sov bara någon meter ifrån den! Blev mäkta imponerad då, måste jag säga! Jackson tackar ju annars aldrig nej till mat eller en godisbit, om det så är en torr gammal Frolic ;)

I arbete har han en stor arbetsvilja och han är väldigt förig samtidigt som han också kan vara väldigt envis! Han har en stark vilja att göra rätt och är mycket lättlärd. Vad vi än har testat på så har han alltid fått beröm utav andra runt omkring, såväl instruktörer som kursdeltagare!
     I vallningen har han ett bra tryck på fåren och backar aldrig, varken för trånga utrymmen eller tjuriga tackor (eller baggar för den delen!). Instruktörer har haft mycket gott att säga om honom, både för hans tryck och mod men också för hans djurkänsla!
     Agility började vi träna vintern 2012 och jag har nu (tillslut!) börjat lära mig hur jag ska röra mig på agilityplanen och Jackson har börjat lära sig mina signaler. Vi samarbetar nu mycket bättre motför i början då det mest kändes som att vi hela tiden sprang i kapp på banan, en tävling om att hinna först till nästa hinder (jag var förstås chanslös :P). 

     Jackson är snabb och explosiv på agilitybanan och även här är han otrooligt förig följer mina minsta signaler - jättebra då jag visar och tajmar rätt, mindre bra då jag gör fel... Visar och tajmar jag fel kan han släppa ner benen mitt i ett hopp, springa förbi ett solklart hinder eller till och med springa på/genom ett hinder...
     Lydnaden har varit mycket upp och ner för oss... Det började med stora framgångar då jag gick en kurs hösten 2011. Jackson var gruppens stjärnelev och utförde alla nya uppgifter med bravur, det var som om han aldrig gjort annat! Vår kursledare kunde inte se någon anledning till varför vi inte tävlade och tyckte vi skulle anmäla oss till en lydnadstävling, vilket vi gjorde. Men där sprack det... Jag blev (mycket) nervös och Jackson kände det och ville inte alls vara med, tyckte mest att jag var konstig och ville göra annat! Det gick alltså skit och jag åkte mycket besviken hem med 111 poäng och ett 3e pris... Därefter började allt krångla! Linförigheten blev ett riktigt orosmoment och varken jag eller Jackson tyckte att det var roligt längre och vi lade därför lydnaden på is. Under sommaren 2012 började det dock klia i fingrarna igen och på kennellägret det året fick jag hjälp utav två olika instruktörer att "börja om"! Därefter blev jag på något mystiskt vis övertalad till att tävla igen på hösten. Under ca två veckor låg vi i hårdträning och började om med alla moment igen. Vi fick mycket hjälp och tips utav olika vänner och vårt slit gav slutligen utdelning! 181p, 1a pris och klassvinst! Och framförallt fick vi vår motivation tillbaka! Vi har sedan dess tagit både LP1 och LP2 och blev även klubbmästare i lydnad 2013! :) Nu har vi haft en liten lydnadspaus men är nu igång igen och tränar inför en start i LK3 våren 2015!
     Freestyle och bruks (spår & sök) är något vi också ägnar oss åt på fritiden, men vi har inga ambitioner att tävla än så länge. Får väl dock se om det kanske är något vi provar på längre fram! :)

UTSTÄLLNINGSRESULTAT

Matfors BHK 2010-10-10 - Valpklass, Domare ?
"Glad valp med för ålder bra huvud och uttryck, goda propositioner, tillräckliga vinklar, bra ben och tassar, mkt valpiga rörelser."
BIR-valp, HP


Matfors BHK 2011-02-26 - Juniorklass, Domare Sonny Ström 
"Liten juniorhane med bra könsprägel. Maskulint huvud och uttryck, tänder och bett ok. Vackra ögon, välburna öron. Bra hals och rygg, tillräckliga vinklar. Bröstkorg ok, kunde ha mer förbröst. Utmärkta ben och tassar, rör sig med något kort, ineffektivt steg från sidan. Utmärkt päls och färg. Öppen och trevlig."
Very good


Matfors BHK 2013-02-23 - Öppen klass, Domare Ann-Chatrine Edoff
"Bra storlek, utmärkt brun färg. Tillräckligt maskulin, rätt bra huvud, korrekta öron. Mycket bra överlinje i stående. Brant i skuldra och överarm. Goda vinklar bak, brett lår. Tillräckligt bröstförhållande och benstomme. Bär svansen störande högt i rörelse. God steglängd. Härlig energi och självförtroende."
Very Good


Ånäsparken, Kovland 2014-05-31 - Öppen klass (inoff) Domare Charina Fäldt
"Maskulin hane 4 år. Mycket bra huvud med korrekt proposition. Bra öron, korrekt bett. Kunde önska lite bättre förbröst, men bra bröstdjup. Stark hals, bra rygg och kors. Tillräckligt vinklad fram och bak. Rör sig mycket typiskt. Bra pälskvalitet, vacker färg. Bra presenterad"
Excellent, HP, BIR, BIG2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar