måndag 28 februari 2011

Utställning!

Har inte uppdaterat på ett tag, lovar att bli bättre på det framöver ;)

Blir inget långt inlägg denna gång, tänkte bara uppdatera med ett utställningsresultat från i lördags!

Gick mycket bättre än förra gången, men mina nerver vill fortfarande inte riktigt vara med inne i ringen och jag anar att Jackson känner av det lite! (Konstigt vore ju faktiskt annars, så väl som den lille byrackan känner mig vid det här laget ;))

Jackson fick betyget "Very good", men var enl. domaren (Sony Ström) ruskigt nära ett "Excellent". Jackson föll dock på att matte inte vågade springa tillräckligt fort (han vill så gärna börja galoppera då istället! Träning träning!) och han kunde då inte sträcka ut ordentligt och blev kort i sitt steg. Så hade han bara fått till steget så hade han blivit Excellent istället! Bara att börja träna trava till nästa gång! :)

Det här omdömmet fick Jackson ivf:

Liten juniorhane med bra könsprägel, maskulint huvud och uttryck. tänder och bett ok. Vackra ögon, välburna öron. Bra hals och rygg, tillräckliga vinklar, bröstkorg ok. Kunde ha mer förbröst, utmärkt bog och tassar. Rör sig med något kort ineffektivt steg från sidan. Utmärkt päls och färg.
Öppen och trevlig.
Är ändå nöjd med omdömmet! Steget är ju ändå lite mitt fel, och det har vi nog fått ordning på till nästa gång (annars får någon komma och ta mig i örat! ;)). Sedan är han ju inte helt färdigvuxen än och ska ju bli lite större och kraftigare så förbröstet kommer nog det med sedan :) 
Lite låg är han dock, domaren mätte honom till 46 cm vilket är i underkant, men precis godkänt som jag förstår det (i rasstandarden står det 46-51 cm). Domaren hade dock gärna sett att han var någon centimeter högre. Får väl se om han kan klämma i med några millimeter till i mankhöjd innan han är färdigvuxen kanske :)


Så här gick det för resten av Cukids-hundarna:

JuniorklassJackson - Very Good
John - Excellent, CK 3:a Bästa hane
Junior - Very Good
Joline - Excellent, CK 4:a Bästa tik
Joplin - Very Good

Öppen klassHex - Excellent
Hill - Excellent, CK
Hebel - Excellent
Innamincka - Excellent, CK 

Bruksprovsklass
Hero - Excellent, CK, CERT 4:a Bästa hane, 4:a Bästa bruks

VeteranklassDustie - Excellent CK, CERT
Elfin - Excellent, CK, Bästa tik, BIM, 3:a Bästa veteran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar