lördag 30 mars 2013

Myslördag!

Efter att ha jobbat hårt hela veckan så har vi idag en mys och vilodag :) 

Vår vecka har sett ut så här:

Måndag: Jackson var med på AmNi's när jag jobbade på förmiddagen och därefter var vi och tränade lydnad på Sundsvalls bhk med Linnea och Angelika.
Tisdag: 2 timmars lydnad/trixträning hos och med Tina, sedan löpträning (4 km) på kvällen.
Onsdag: Jackson var med på AmNi's på förmiddagen igen och på kvällen blev det 1½ timmes agilityträning i Klass arena.
Torsdag: Vallträning på förmiddagen och sedan långpromenad (ca 9 km) på kvällen  (där vi också fick ofrivillig skotträning efter vägen, då någon kastade smällare väldigt nära! Såg inte Jackson kroppsspråk då det var mörkt (kolsvart), men jag kände ivf inget drag i kopplet åt något håll, så han gick åtminstone på som vanligt :)).
Fredag: Långpromenad med husse på förmiddagen, sedan sooova i sängen resten utav eftermiddagen/kvällen ;)


Inte konstigt att Jackson (och även jag!) är trött! Och inte konstigt att det blev lite tokigt både på agilityn och vallningen när jag tänker efter... Vi har ju precis kommit igång med träningen igen, så han är ju inte van det här ännu och har ju inte hunnit tränat upp någon mental uthållighet! Jag måste försöka planera träningen bättre framöver, så att det inte blir "kaka på kaka" såhär. Vi måste in med någon mer vilodag i mitten utav veckan, eller åtminstone kortare/färre pass per dag :) Det är också lätt att glömma bort att det faktiskt tar på Jackson att vara med på AmNi's och träffa både nya hundar och människor, han är ju faktiskt inte någon van dagishund och träffar och umgås sällan med andra hundar "på fritiden"!

Idag blir det ivf fortsatt vila, en kortare (max 5-6 km) promenad i solen är det enda som står på schemat :) Imorgon blir det sedan en tur till fårhagen igen och sedan vilar vi måndag innan vi sedan ska på äventyr på tisdag! :) Då ska vi tillsammans med några andra från Timrå bhk vara med på en temadag för en skola (har glömt vilken! Nacksta kanske?). Vi kommer då hålla till på Västhagen och visa upp våra hundar, berätta lite om hundens språk, visa lite agility, freestyle, lydnad osv.. Också ska barnen (de som vill!) få hälsa lite på hundarna :) Kommer bli jättekul!!

Trött Jackson igår eftermiddag ;)

Och just det! Nu har vi anmält oss till vår första tävling för i år! LK1 i Matfors den 20 april :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar