söndag 27 juni 2010

Midsommar


Så var Jackson ganska precis 11 veckor!

Vi har jobbat vidare med att träffa andra hundar och att uppföra oss i trafiken och bådadera har gått frammåt! :)
Nya hundar är fortfarande lite knepiga och framförallt stora hundar kan vara lite skrämmande! Kommer en större hund fram lite för snabbt så kan lille Jackson skrika som en stucken gris ;)Min väns storpudel var t.ex. pest och pina tyckte Jackson! Vi har dock träffat ett par större, snälla hundar nu (det finns t.ex. en stor vit herdehund här vid namn Ludde som är underbar med Jackson! Jättecool och lugn!) och nu går det bättre och Jackson gör t.om lekinviter nu! :)
Bäst är dock nyinflyttade Pixi mitt emot.. Oh, jag tror minsann Jackson blev kär! :D Pixi är Toinis nya kelpie-tik som flyttade hem till henne i torsdags, då 8 veckor gammal :) Pixi är väldigt lik Jackson, de har samma humör och är inte alltför olika storleksmässigt så brottnigsmatcherna är mer rättvisa än när Jackson leker med "klumpen" Oban ;) Ska bli jättekul att se Jackson och Pixi växa upp!
Med trafikträningen har vi gjort så att jag struntade i godiset efter att ha pratat med Gunilla, hon tyckte att det var bättre att köra på "ignorerings-metoden" och bara ta det lugnt, så det har vi gjort :) Stod också och pratade med en tjej i området i ca en timme här om dagen, precis vid vägen. Hon hade en tik som var jättecool med bilar och Jackson studerade henne noga när bilarna for förbi och då han upptäckte att hon inte rörde en fena så slappnade han av och sedan dess har trafikträningen gått mycket bättre! :) Fick också tipset att haka på någon annan trygg hund som går efter vägen, så det tänkte vi försöka göra någon dag!
Nu flyger Jackson ivf inte ner i diket när bilarna åker förbi längre, men vi har mer att träna på! Han tycker fortfarande inte att det är helt ok att gå efter vägen och försöker dra iväg med en jäkla fart när vi går där så vi stannar ganska ofta och sitter still och varvar ner lite innan vi går en bit igen och det har börjat ge lite effekt! Bilarna följer han också med blicken och stannar till för att spana in dem ibland, men när de åkt förbi så har han nu vissa gånger fått för sig att han ska sätta efter dem, så det är också något vi jobbar på nu. Vill ju inte att han ska börja jaga bilar!

Annars så funkar han bra i vardagen och inkallningen funkar toppen! Har honom ofta lös nu, med undantag från då vi är nära vägen eller möter främmande hundar och människor. Det är skönt att det är så öppna ytor här så att man ser på långt håll när någon (människa eller hund) närmar sig och kan ropa in honom i tid! Jackson uppskattar verkligen att få vara lös och busa av sig lite :)
Han är också duktig och kan redan sitt och ligg hyffsat bra, så länge han inte har tankarna någon annanstans ;) Han har också fattat "tack" som vi använder istället för "loss" (efter tips från Toini) och han älskar att hämta saker som matte har en förmåga att slänga iväg gång på gång ;D
Vi kör också mycket kontaktövningar vilket Jackson verkar ha snappat upp och är duktig att söka ögonkontakt när det är något han vill :)
Vi busar så klart också mycket och kampar en del, och vilken kämpe han är, haha! Hugger tag i favoriten tvättbjörnen och hänger kvar så man kan lyfta honom från marken och snurra honom ett varv eller två (försiktigt och inte högt dock, vill ju inte ha några olyckor ;))

Burträning är också något vi kör hårt på, men han gillar det inte vill jag lova! Vi tränar det därför endast under dagarna för att inte störa grannarna.. ;) Men det är bara att ignorera och ignorera som gäller! Lite bättre har han livit ivf, men bättre måste han bli. Kan ju inte ha ett skrik-monster med mig på jobbet till veckan! :P


Mina föräldrars hus

Midsommar firade vi ivf hemma hos mamma och pappa på Alnö. Jackson hade jätteroligt och rusade runt med en nyvunnen vän i form av en större plastboll han hittade under en gran, försökte valla min systers kanin genom hagen av kompostgaller och skrämde slag på familjens katt med sina lycko-skall ;)
På midsommar dagen tog vi också en kort promenad efter vägen hem till mina föräldrar och jag passade på att fota lite (se bilder i galleriet).
Jackson och bollen
Vi tränar/busar vidare i sommarvädret ivf och hoppas att ni gör detsamma! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar