tisdag 2 september 2014

Årets sista agilitytävling!

Nu i helgen var vi på vår 4e och sista agilitytävling för i år. Måste erkänna att det ibland känns jäkligt trist att jobba kvällar och helger och missa alla tävlingar! :( Iom att vi tävlar så lite så slarvar vi också med träningen, så när vi väl är och tävlar får vi hela tiden "stolpe ut" pga tajmingfel och kommunikationsmissar. Jackson går gryyymt fint och det känns därför tråkigt att vi aldrig "kommer någonstans"!

Helgen bjöd ivf på 6 lopp för vår del, 3 st agilitylopp i klass 2 på lördagen och 3 st hopplopp i klass 1 på söndagen.

Agilityloppen var väl inget att hurra över om man tittar resultatmässigt på papper - 2 lopp med 20 fel och en disk. MEN jag är ändå jättenöjd!! :) Jackson gick otroligt fint med tanke på hur lite vi faktiskt tränat den här sommaren (nästan inte alls sedan i våras! *skäms*) det handlar som vanligt om min timing som är lite ringrostig och då Jackson är så känslig blir det lätt fel/missförstånd. I första loppet drog vi på oss 2 vägringar (en tunnel och ett hopp), en miss i slalomen (klev ur en port för tidigt) och en rivning. Detta kostade mycket tid, men trots det hade vi loppets näst snabbaste tid och var "bara" 8 sekunder från vinnaren, en mycket snabb bc med duktig förare! Detta räckte till och med till en 3e-placering! :)
Andra loppet kändes såå jäkla bra och flöt på jättefint i början, tills Jackson rev ett hinder mot slutet och jag kom av mig och glömde visa ut honom på ett hinder på målrakan, vilket resulterade i att han sprang förbi och rakt in i tunneln som kom efter.. Disk! Men vårt i övrigt bästa lopp den dagen! SÅ nöjd!!
Tredje loppet kände jag att vi inte riktigt hade något flyt, det blev knackigt och jag var i vägen vid ett (två?) hinder som resulterade i rivningar och efter 1a rivningen kom jag av mig och blev sen att visa var han skulle (A-hindret), vilket gav oss en vägran då han sprang förbi. Därutöver blev det också ett missat kontaktfält på balansen. Trots detta hade vi återigen ändå loppets näst snabbaste tid! 3 sekunder efter samma bc som i första loppet! :)

Så även om vi inte fick några fina resultat på papper så känner jag mig ändå jättenöjd!! Känslan var rätt och jag känner att vi är SÅ nära! :) Jätteroligt var också att vi fick så mycket beröm för våra prestationer den dagen, både från vänner och bekanta men även helt främmande personer kom fram och sa att vi så gjorde otroligt fina lopp!! Det glädjer mig väldigt mycket! :)

På lördagen fortsatte vi i samma stil - Jackson gick otroligt fint, men matten klantade sig! I första loppet var det ett staket med så det tränade vi på uppvärmningsbanan då vi inte tränat det på länge och Jackson rev då mittenhindret VARJE gång! Jaja, inte mycket att göra åt! Ut på tävlingsbanan och köra på bara! Väl på banan så rev dock Jackson INTE mittenhindret!! Jag blev så förvånad att jag för en millisekund glömde att visa honom på nästa hinder, så Jackson tog saken i egna händer och drog mot en tunnel snett bakom mig och hann stoppa in nosen innan jag fick stop på honom... Disk!! Förutom den missen gick han dock såå jäkla fint! Urs vad jag grämer mig!!
I andra loppet stämde allting!! Förutom en onödigt lång sväng framför en tunnel där jag gjort en miss i beräkningen utav Jacksons fart så var det såå fint, Jackson gick snabbt och tight och matten gjorde inga missar! Gick i mål med 0 fel och fick sedan sitta och vänta medans övriga ekipage tog sig runt. Mot slutet var det en bc som gick otroligt snabbt och även tight, var bara någon enstaka sväng där den svävade ut, och den blev också felfri. Tänkte att den slår vi aaaldrig, så jag blev helt paff då speakern ropade ut i högtalaren att vi fortfarande låg i ledningen efter deras lopp!! WOW!! När jag sedan såg resultatlistan trodde jag inte mina ögon! Vi vann loppet och var 2 sekunder snabbare än bc'n!! Helt sjukt vad snabb han är ändå, Jackson!! En hund var dock snabbare en oss, en liten bc som gick runt som en turbo! Den gick dock i mål med 10 fel, men var faktiskt bara en halv sekund snabbare än oss! :)
Sista loppet gick väldigt bra det också, ända fram till en lång raka som började med en tunnel, in i en annan tunnel, in i platta tunneln och sedan ut till långhoppet, rakt ut i "tomma intet", där banan sedan svängde tillbaka. Jackson kom i en jäkla fart genom tunnlarna, men tog kontakt med mig efter platten och var inte med på att ta långhoppet rakt ut då jag började bromsa för svängen... lyckades få honom att inte stanna, men han kom snett och tog långhoppet från sidan - vägran.. tog om och han fick då inte tillräckligt med fart, utan klev på hindret - 5 fel... därefter flöt det på bra igen till sista hindret då jag slutade jobba för tidigt, vilket resulterade i att han slarvade och rev hindret. 15 fel fick vi med oss, men ändå loppets snabbaste tid! "Om ändå..." ;)

Summa summarum så behöver matten träna mer, och vi skulle behöva tävla mer och oftare! Jag är dock otroooligt nöjd med min räser-guldhund! Fantastiska lilla råtta!! :) Vi fick ivf bryta trenden att alltid köra bort oss i hopploppen och till slut ta en pinne, vilket var otroligt skönt! Tråkigt bara att det inte blev fler pinnar då det "var så nära", men en vacker dag så! :)

Avslutar detta inlägg med bilder på mig och Jackson från Umeå-tävlingen i juni, tagna utav Ann-Britt Adersten med min kamera :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar